Muljed Juuru ajalooliste klahvpillide ja orkestrimuusika laagrist

Meribel Kruusement käis Kose muusikakoolist ainsa osalejana Juuru orkestrimuusika laagris.

Palusin tema vanemaid, et nad vahendaks laagrimuljeid ka meile ja vahetult peale lõppkontserti sain Meribeli emalt järgmise e-kirja:

“Olin valmistunud peale esimest päeva talle järgi minema, sest ta ju oma vanuse ja kogemuse poolest oli alumine piir, keda laagrisse võeti. Aga selle asemel peale kontserti tänas ta mind, et ma pole lubanud tal Muusikakooli niisama lihtsalt pooleli jätta.

See on ikka uskumatu, mis suudetakse kolme päevaga lastest välja võluda. Kui Meribel noodid mõned päevad enne laagrit kätte sai, siis ta korraks oli veendunud, et ta ei julge sinna minna.

Meribelile laagris väga meeldis, kuigi ütles, et laager oli väga raske ja vaba aega praktiliselt ei olnud. Aga nüüd peale kontserti küsimusele „kas lähed järgmine aasta jälle“ vastas, et „ikka tahaks“.

Lõpp-kontsert Juuru kirikus oli midagi rohkemat kui võimas.

Tervitades,

Kristiina Antson-Kruusement”

Muusikakooli juhina ei saa ma jätta osundamata seosele: kolme päev vältel polnud Meribelil laagris pillimängu kõrvalt praktiliselt vaba aega ja kolmanda päeva lõpus saavutati laval suurepärane tulemus – nii ongi, töö hulk määrabki pilliõppes rahulolutaseme. Tasub kindlasti proovida!

Tarmo Velmet

Jan Mulderi Air Gracieux, dirigeerib Eivin Toodo.