Läheme ERSO proovi kuulama

Saatsin kõigile osalejatele alljärgneva kirja:

Buss ja üks väikeauto (Olev Roosa) on palutud olema muusikakooli juurest valmis välja sõitma kella kümnest ja teel linna sõidetakse läbi ka Kose-Uuemõisa ja Oru kooli juurest. Sama teed pidi tullakse ka tagasi. Praegu on buss teid tagasi tooma palutud kella kaheks, sest enamus soovis muusikat kuulata kaks tundi. Kui kohapeal näib, et läheb pikaks, siis saab bussi paluda varasemaks valmis.
Kogu üritus toimub tasuta.
Kui keegi registreerus, kuid on hiljem otsustanud mitte osaleda, siis palun andke kindlasti teada kirjutades kose.muusikakool@gmail.com.
N-ö bussivanem, kellega vajadusel kontakti võtta, on sellel reisil Maiu Roosa.
Kellel jäi küsimusi, küsige julgesti, küsige kindlasti.

27. oktoobril (koolivaheaeg!) on eelkõige muusikakooli, aga ka teistel õpilastel võimalus sõita kuulama ERSO (Eesti riikliku sümfooniaorkestri) argipäevast proovi. Tegemist on proovipäevaga, mille vältel valmistatakse ette järgmisel õhtul toimuvat TMKK (Tallinna muusikakeskkooli) juubelikontserti, kus nii solistide kui dirigentidena esinevad kooli kuulsamad lõpetajad. Proov pole mingilgi moel lavastatud, tegemist on tavapärase töökeskkonnaga, mida rõdult lubatakse jälgima meie õpilased. Orkester alustab tööd kell 10. Kella üheteistkümnest jõuame meie ja esmalt kohtub lastega üks orkestri toimetajatest, kes tutvustab reegleid ja selgitab, mida kohe näha ja kuulda saab. Seejärel (11:15) algab orkestril just pikem paus, mille vältel tuleb lastega kohtuma mõni dirigentidest või solistidest – kes, selgub proovinädala alguses. 11:45 proov jätkub ja meil on võimalik tööprotsessi rõdu parimatelt kohtadelt vaikselt jälgida. Kuna tegemist on kontserdieelse viimase pika prooviga, on katkestusi tõenäoliselt vähe ja lood mängitakse suhteliselt järjest (kontsertkorras) läbi. Kas me kuulame vaid ühe tunni kella 12:50-ni, kui on järgmine vaheaeg, või päris proovi lõpuni (kell 14), on meie endi otsustada. Lahkumine on võimalik vaid kas proovi vaheajal või lõpus. Buss (16 kohta) on praegu broneeritud meid koju tooma peale kella kahte, aga seda annab muuta. Muusikakooli poolt on kindlasti kaasas ka õpetajaid.

Et osata huviliste hulka prognoosida, on kindlasti vajalik eelregistreerumine. Kui huvilisi tuleb palju, tellime suurema bussi. ERSO on valmis vastu võtma kuni 50 last. Muusikakooli õpilaste vanusepiirangu otsustavad õpetajad. Lastel, kes ei õpi muusikakoolis, on vastuvõtjate poolt kehtestatud soovituslik vanusepiirang – oodatakse eelkõige VII–IX klasside õpilasi koos õpetajatega.

Siit lingist avaneb ERSO-poolne pdf formaadis infoleht üritusest.

Allpool oleval vormil tuleb huvilistel end kirja panna. Kerige allapoole, täitke vähemalt kõik kohustuslikud väljad ja vajutage “Saada ära”.