Play With a Pro

Ostsime koolile internetipõhise videokoolituste Play With a Pro aastase litsentsi, kuhu on kogutud hulgaliselt maailma absoluutsete tippinterpreetide ja -pedagoogide õppevideosid. Enamik esindatud pillidest on küll puhkpillid, kuid et muud pillide grupid praegu paratamatult n-ö ilma jäävad, ei muuda litsentsi puhkpilli erialade õpetajatele vähem väärtuslikuks. Videod on ingliskeelsed ja vähemalt pooled neist kirjeldavad probleeme, või täpsemalt probleemide lahendusi, millest on abi nii päris algajatele, kuid ka kogenud pillimeestele. Mitmed videotest on inglise keele oskuse või tõlgi olemasolul arusaadavad ka õpilastele ilma õpetajate kommentaarideta. Litsents võimaldab videotega töötada nii koolis kui lapse isiklikus arvutis. Esmakordsel kasutamisel tuleb registreeruda lingi kaudu, mille annab õpetaja. Sealt edasi juhendab juba programm ise.  Õpetaja tõenäoliselt ka soovitab, millise videoga parajasti kõige kasulikum on tutvuda või tehaksegi seda ühiselt tunni ajal. Ostetud litsentsi kasutusjuhend on pdf formaadis allalaetav siit lingist. Kuna litsents on ostetud aastaks, aga allalaetud videosid saab oma arvutis vaadata kauem, siis soovitan kõik huvitav omale arvutisse salvestada. Ainus töökeskkond, mida litsents ei tunnista, on Linux. Olgu tahvel, mobiil, Android, Apple, Windows – kõik töötavad. Taanlased on vahva asjaga hakkama saanud.

Minul endal jäi esimesel õhtul peale Play With a Pro videotele ligi pääsemist küll magama minek väga hilja peale. Pööraselt põnevad ja kasulikud materjalid!

Tarmo Velmet