III õpilasansamblite päev

Kose muusikakooli õpilastel oli erakordselt tore võimalus esineda 5. märtsil vanalinna muusikamajas toimuval III õpilasansamblite päeval “Teeme koos”. Üritus propageerib ansamblimängu ning seda väga erinevate koosseisudega. Piiranguid ei olnud mingisuguseid – esinesid klaveriduetid, viiuliansamblid klaveriga ja ilma, kitarritriod ning akordionistid koos saatepillidega. Osaleda soovijate arv ulatus üle 200 paljudest Eesti koolidest. Nii korraldatigi neli kontserti, et kõik soovijad saaksid esineda ja kitsasse, kuid väga meeldivasse saali ära mahuksid. Kose muusikakooli ansambli koosseisus esinesid Ott-Eduard Mätlik, Angela Tikerpe, Miia-Maria Vahtel (klaver), Janete Jõffert (triangel ja kellamäng), Kristo Varul (eufoonium), Matilda Teivejõe (tamburiin) ja Saara Bergmann (bongod). Kontserdi avaloona kõlas nende poolt I. Dunajevski “Tervituslaul” filmist “Kevad”. Ürituse õhkkond oli sundimatu, loominguline ning inspireeriv, sest alati on ju tore kuulata, mida põnevat teised esitavad. Lapsi premeeriti tänukirja, rinnamärgi ning kontserdi lõpus ühise kringlisöömisega. Ettevõtmisele panid Kose poolt õla alla lapsevanemad Seila Tikarpe, Jaana Vain ja õpetaja Olev Roosa. Iga esinemine väljaspooli kooli tavakontserte annab motivatsiooni rohkem pingutada, samuti kogemusi erinevates olukordades ja saalides toime tulla. Kõige tähtsam on aga rõõm toredast päevast!

Maiu Roosa