Ansamblimuusikapäeval Jõgeva muusikakoolis

Liisbet, Kristi ja Uku-Sten esinemas Jõgeva muusikakoolis

7. aprillil toimus Jõgeva muusikakoolis ansamblimuusikapäev. Sündmus oli Jõgeva muusikakooli 60. juubeliaasta avaüritus. Kuna ansamblipäev oli esmakordne, siis juubeliaasta puhul osalesid kontserdil kas endised õpilased, kes nüüd instrumendiõpetajana töötavad või vilistlased, kes hetkel veel pillimängu ametit õpivad. Esindatud oli Elleri kool Tartust, Tabivere valla muusikakool, Põltsamaa muusikakool, Kose muusikakool, Viljandi kultuuriakadeemia, muusikastuudio Musaklubi. Lisaks plokkflöödiansamblitele, mida oli kaks, võis veel kuulda, saksofone, viiuleid, mandoliine, klarneteid, flööte ja akordione.

Kose muusikakoolist käisime esinemas plokkflöödiansambliga. Ülesastumine oli selle väikese vahva ansambli jaoks esimene, märkimisväärne on, et esinesime esimest korda ikkagi suurel üritusel. Ansamblisse kuulusid 1. klassi õpilased Liisbet, Uku-Sten ning õpetaja Kristi.
Lapsed olid esinemise üle ühteaegu põnevil, kergelt hirmul ja kindlasti põnevil – tegemist siiski esimese ülesastumisena. Meie ansambel esitas rahvaviisi “Ketramas”, mille seade autor on Veljo Tormis. Suure rõõmuga saab öelda, et esinemine läks väga kenasti, nii Liisbet kui ka Uku-Sten andsid endast parima! Eriliselt hea meel ja suur tänu on Uku-Steni emale Kätlinile, kes oli nõus meiega sõitma ja päeva veetma. Suur aitäh, Kätlin!
Nagu sünnipäevale kohane, siis pärast pakuti kõikidele torti ja puuvilju, mille ajal sai muljetada ja esimesi emotsioone jagada. Mõlemad õpilased arvasid, et sellistel üritustel võiks ju veelgi käia, sest väljasõidud on alati põnevad.
Meie väikene ansambel tegutseb edasi uute eesmärkide nimel ning loodame ikka kasvada nii suuruselt kui ka repertuaarilt.

 

Kristi Talistu