Karmen Tarre võitis Eesti tütarlastekoori Ilmalilled koosseisus mainekal konkursil kaks kulddiplomit

Me kõik ootame tagasisidet. Iga lauldud heli ootab laulja, kuulaja ja žürii tagasisidet käsi hõõrudes, noot noodil näpust kinni ja ootuspinges õhus ringlemas. Muusika puudutab, kui see on aus, siiras, täpne ja konkreetne – et muusikateos ega kuulaja end rünnatuna ei tunneks.

14.-18. oktoobril 2017. aastal toimunud Il Canto… Sul Garda festivali publiku ja žürii tagasiside tegi üle-eestilise tütarlastekoori Ilmalillede lauljatele ja dirigentidele pika pai. Koor sai kulddiplomi lastekooride kategoorias ja samuti kulddiplomi rahvalaulu kategoorias, kusjuures viimases jäädi alla vaid Grand Prix’ võitnud Soome koorile Ruamjai. Meie koor sai eripreemia silmapaistvalt hästi valitud rahvalaulu kava eest ja ühe žüriiliikme erilised tänusõnad sai ka meie kontsertmeister Hain Hõlpus väga tundliku klaverisaate eest. Festivalil osales 33 koori 17 riigist, neist 8, sh meie, said võimaluse laulda Grand Prix’ voorus.

Oleme tagasiside üle väga õnnelikud, sest me ei ole tavaline koor – tüdrukud igast erinevast Eesti nurgast kohtuvad dirigentide Ave Sopi ja Vilve Maidega vaid seitsmel korral aastas. Iga laager on seiklus – alustame ühtelaulmist nagu ei kusagilt ja lmuusikaõpetajaetame teadmata kaugusel, sel korral Itaalias Riva del Gardas. Oleme väga õnnelikud!

Meie eriline tänu kuulub kõigile lauljatele, nende vanematele, koolidele ja muusikaõpetajatele:

Karmen Tarre – Oru põhikool ja Kose muusikakool, muusikaõpetaja Tiina Mihkelson

Suure rõõmu ja tänuga

Kaija Velmet, koori mänedžer