ERSO lastekontserdil

Pillidega tutvuda ja veel enam neid ise proovida on paljude muusikalembeste laste suur soov. Kose Muusikakooli õpilased said seda teha Estonia kontserdimajas ERSO mängijate innustusel. Keelpillide mitmekesine valik (viiul, vioola, tšello, kontrabass) pani laste silmad särama. Puhkpillide kõlaline värvikirevus (flööt, klarnet, oboe, fagott, trompet, tromboon, metsasarv) üllatas meeldivalt. Löökpillide ümber oli palju tunglemist, sest kõik tahtsid nende kõlavärve katsetada. Läbi maja seigeldes jõudsime lõpuks kontserdilavale, kus kohtusime orkestriga ning dirigent Toomas Vavilovi käe all sündis S. Prokofjevi meeleolukas muusikaline muinasjutt “Petja ja hunt”. Eelnevalt nähtud ja proovitud pillid olid nüüd maskeerunud muinasjutu erinevateks tegelasteks ja andsid ilmekalt edasi vastavaid karaktereid. Küllap mõnigi kuulaja seostab edaspidi klarnetit kassiga, flööti linnuga ja fagotti vanaisaga! Seiklus kontsertsaalis andis mitmelegi lapsele võimaluse esmakordselt viibida Estonia kontsertsaalis ning kuulata sümfooniaorkestri mängu otse laval muusikute vahel istudes. Loodame, et sellele külastusele järgneb veel palju huvitavaid muusikalisi elamusi, lapsed juba koos vanematega leiavad tee kontserdisaalidesse ning pillide nõiduslik maailm ärgitab neid rohkem oma valitud pilli harjutama.

Maiu Roosa

 

Veel palju pilte meie ERSO seiklusest avaneb siit lingi kaudu.