Giorgio Dellarole loeng-meistrikursus “Klassikaliste teoste interpretatsioon akordionil algastmes”

Laupäeval, 3.veebruaril, toimus Eesti muusika- ja teatriakadeemias akordioniõpetajatele loeng-meistrikursus teemal “Klassikaliste teoste interpretatsioon akordionil”. Lektoriks oli Parma konservatooriumi akordioniõppejõud ja barokkmuusik Giorgio Dellarole. Meistrikursusele oodati osalema õpilasi, kel on ette mängida polüfoonilise helikeelega teos. Registreerus 6 õpilast, nende hulgas ka meie kooli IV klassi õpilane Alari Altjõe. Dellarole on end pühendanud ainult selle ajastu muusika interpreteerimisele ja õpetamisele. Oma kontsertidel näitab ta akordionit nii barokk soolopillina, altviiuli rolli täitjana kui ka basso continuo mängijana. Tema akordiongi on häälestatud Vallotti häälestussüsteemile, milles a1 = 415 Hz, et saaks koos klavessiiniga musitseerida. Dellarole on tuntud solist ning kammermuusik, toonud akordioni väga olulistesse kontserdisaalidesse, esinenud kogu Itaalias, Hiinas, Aafrikas, Ameerikas, Prantsusmaal, Saksamaal, Šveitsis, Austrias, Poolas, Kreekas, Tšehhis, Slovakkias jm.
Koolituspäev lõppes G. Dellarole soolokontserdiga Hopneri majas, milles oli kaastegev ka Imbi Tarum (Eesti klavessiiniõpetuse rajaja ja üks hinnatumaid vanamuusikainterpreete Eestis).

Nüüd püüame meiegi Alariga Dellarole õpetussõnade järgi valmistuda märtsikuus toimuvaks konkursiks “Parim noor instrumentalist 2018”. Oli äärmiselt õpetlik ja tegus päev!

Karin Sarapuu