Lektor Aleksander Selivanovi (akordion) meistriklass

Aleksander Selivanov (Venemaa)

Laupäeval, 2.veebruaril, toimus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Aleksander Selivanovi meistrikursus teemal “Virtoosse tehnika alused”. Õpetajal oli võimalus oma õpilasega ettevalmistada 1-2 tehnilisemat pala, need ette kanda ja saada häid näpunäiteid, kuidas paremini tehnilisi probleeme lahendada, milliseid tehnilisi võtteid või sõrmestust kasutada jne.
A. Selivanov (sünd. 1979) on Gnessinite-nim Venemaa Muusikaakadeemia professor Moskvas, Shanghai Muusikaakadeemia külalisprofessor ja Rahvusvahelise Akordioniföderatsiooni CIA Muusikakomitee esimees.
Võitnud palju auhinnalisi kohti rahvusvahelistel konkurssidel Itaalias, Suurbritannias, Saksamaal, Prantsusmaal, Hispaanias, Venemaal ning saavutanus esikohad mainekatelt akordionikonkurssidelt Coupe Mondiale, Klingenthal ja Catelfidardo.
A.Selivanovil on duo Yulia Amerikovaga (klahvakordion), millega on võidetud kammermuusikakonkursse nagu Coupe Mondiale.
Õppepäev kulmineerus A.Selivanovi soolokontserdiga Hopneri Majas, mis võeti publiku poolt väga soojalt vastu. Oli väga informatiivne ja muljete rohke päev.

 

Karin Sarapuu