Arvo Pärdi Keskuse külastus

Õpetajad ja õpilased Arvo Pärdi keskust külastamas

15. märtsi hommikupoolikul külastasid Kose muusikakooli õpilased ja õpetajad Laulasmaa mändide vahel asuvat Arvo Pärdi keskust.

Meie giidiks ja teejuhiks keskuses oli Ardo Västrik. Paaritunnise külaskäigu jooksul tehti meile majas tore ekskursioon ja räägiti mõndagi huvitavat Pärdi loomingust. Esmalt vaatasime Jaan Tootseni ja Jaak Kilmi lühidokumentaali „Muusikajanu“, mis võttis kokku helilooja kujunemise ja olulisemad elusündmused, seejärel pidas Ardo Västrik huvitava loengu Pärdi loomingut läbivast tintinnabuli stiilist. Tutvusime põgusalt ka raamatukoguga ja keskuse ühes aatriumis asuva kabeliga, mis polnud tegelikult veel ametlikult avatudki. Siiski saime loa sinna piiluda ja näha oma silmaga valmimisjärgus olevaid seinamaalinguid.

Heitsime pilgu ka maalilise vaatega kontserdisaalile, kuhu tahaks kindlasti veel uuesti minna mõnd kontserti kuulama! Aknast avanev vaade Laulasmaa metsaalusele oli tõesti lummav. Külaskäigu lõpetasime aga hoopis kunstitoas, kus igaühel oli võimalus Pärdi muusika saatel kaunistada üks keraamiline lillepott. Väike mälestus keskuse külastusest. Võite küsida, et miks just lillepott? See tuleb kõigil lugejatel ise välja uurida! Meie igal juhul soovitame minna Pärdi keskusesse ja sealt saate kindlasti vastuse.

Einike Leppik